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Question:
Are American reference standards acceptable for use in buildings that are designed and

constructed in British Columbia?

Interpretation:

Yes, with limitations.

Table 2.7.3.2. lists the acceptable reference standards that have been endorsed for use in
British Columbia. Many of these reference standards originate in the U.S.A.

Reference standards that are not listed in Table 2.7.3.2. cannot be used for the design and
construction of components of buildings that are regulated in the B.C. Building Code unless the
proponent can clearly demonstrate that such a reference standard provides an equivalent level
of safety in accordance with Section 2.5 “Equivalents”.

Components of buildings that are not regulated in the B.C. Building Code may reference other
appropriate standards which are additional to the applicable building code requirement or
referenced standard.

It should be noted that there are some unique requirements in the B.C. Building Code that
would preclude “automatic” acceptance of products complying with American reference
standards (e.g. pressure differential for testing of fire stop systems).
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