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Question:

Are there new regulations which now permit the use of plastic sewer pipe and fittings (CAN/CSA-
B182.1 M92, CAN/CSA-B182.2 M90, CAN/CSA-B182.4 M92, CAN/CSA-B182.6 M92 )
underground under a building.

Interpretation:

Clause 7.2.5.10.(1)(c ) to (f) contains several types of plastic sewer pipe fittings now permitted under
a building, which includes PVC, and profile Polyethylene.

These clauses permit the use of CSA certified sewer pipe and fittings used underground outside of a
building or underground under a building having a minimum 320kPa pipe stiffness.

In addition to the usual markings on the pipe CSA, the words “PIPE STIFFNESS 320 kPa” or
equivalent (PS 320kPa) must be visible.

It should be noted that the Plumbing Officials Association Of British Columbia (POABC) recommends
that transition couplings certified to CSA B602 be used for transition under a slab on grade.

FUTHER EXPLANATION: ASTM D3034 is no longer acceptable without certification to
CSA B182.1-M92
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The views expressed are the consensus of the joint committee of AIBC, APEGBC, BOABC, and POABC, which form the BC Building
Code Interpretation Committee. The purpose of the committee is to encourage uniform province wide interpretation of the BC Building
Code. These views should not be considered as the official interpretation of legistated requirements based on the BC Building Code, as
final responsibility for an interpretation rests with the local Authority Having Jurisdiction. The views of the joint committee should not be
construed as legal advice; for that purpose, the inquirer should seek the opinion of a qualified lawyer.
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