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Question:

In an arena Group A, Division 3 building, 2 independent mezzanines are proposed. Does Article
3.2.1.1. require the total aggregate area of mezzanines to be applied for the purpose of determining
building height relative to construction requirements (Subsection 3.2.2) or interconnected floor space
requirements (Subsection 3.2.8)?

Interpretation:

Yes. Interpretation 98-0067 confirmed that in order for a mezzanine floor assembly to be constructed
in conformance with the mezzanine construction requirements (Subsection 3.2.2) the mezzanine is
required to comply with Sentence 3.2.1.1.(3) and Sentence 3.2.1.1.(4).0n this basis, Sentence
3.2.1.1.(3) requires a horizontal plane separating the mezzanine or mezzanines from the floor space
from which it is open, to be used as a reference. It is interpreted that more than one mezzanine can
share the same reference horizontal plane provided the aggregate area of open and enclosed
mezzanines comply with the 40% open with up to 10% enclosed in conformance with the
requirements of Sentence 3.2.1.1.(3).

Sentence 3.2.1.1.(4) requires the total aggregate enclosed area of the mezzanine(s) not to exceed
10% of the suite area in order that the mezzanine(s) not to be classified as a storey in calculating
building height.

Note also that Clause 3.2.8.2.(1).(b) states that mezzanines in an arena (Group A, Division 3)

building are not required to terminate at a vertical fire separation provided the building is not more
than 2 storeys in building height.

12Q 0.0,

R. J. Light, Cc\)'mmittee’Chair

The views expressed are the consensus of the joint committee of AIBC, APEGBC, BOABC, and POABC, which form the BC Building Code
Interpretation Committee. The purpose of the committee is to encourage uniform province wide interpretation of the BC Building Code. These views
should not be considered as the official interpretation of legislated requirements based on the BC Building Code, as final responsibility for an
interpretation rests with the local Authority Having Jurisdiction. The views of the joint committee should not be construed as legal advice.




