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Question:

1. Although Sentence 3.2.3.20.(1) for fabric canopies and marquees appears under the subsection
for exposure protection and spatial separation, does it imply that a fabric awning is permitted on a
building of noncombustible construction?

2. Would the fabric awning also have to comply with Article 3.1.5.5.?
3. Does testing to CAN/ULC-S109M imply compliance with Article 3.1.5.5.?

Interpretation:

1, Yes.

Since Sentence 3.2.3.20.(1) permits fabric awning, canopy or marquee located within or
attached to a building of any type of construction, therefore, if the fabric conforms to
CAN/ULC-S109M it is permitted in a building required to be of noncombustible construction.

2. No.

The intent of Sentence 3.2.3.20.(1) is to reduce the probability of fire spread across the surface of the
fabric to the other parts of the building. Article 3.1.5.5. addresses the ability of the exterior wall
assembly to resist flame propagation up the outside of a building.

3. No.

Since CAN/ULC-S109M required by Sentence 3.2.3.20.(1) is a different test than CAN/ULC-S134 -
required by Article 3.1.5.5., therefore, fabric in compliance with CAN/ULC-S109M does not imply
compliance with Article 3.1.5.5.
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The views expressed are the consensus of the joint committee of AIBC, APEGBC, BOABC, and POABC, which form the BC Building Code
Interpretation Committee. The purpose of the committee is to encourage uniform province wide interpretation of the BC Building Code. These views
should not be considered as the official interpretation of legislated requirements based on the BC Building Code, as final responsibility for an
interpretation rests with the local Authority Having Jurisdiction. The views of the joint committee should not be construed as legal advice.




