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Question:

Is a fire fighters elevator, in a high building, permitted to open directly into a floor area?

Interpretation:

Yes.

Sentence 3.2.6.5.(3) requires the shaft opening serving a fire fighters elevator to be protected by 1 of
3 recognized methods. Specifically, the fire fighters elevator is permitted to open directly into a floor
area where the shaft opening is protected by a closure complying with Clause 3.2.6.5.(3)(a).

Note: vestibules or corridors may be required to also protect the elevator opening in certain situations
(eg., access and egress for the hoistway entrance per the Elevating Devices Safety Regulation,
connected buildings per Article 3.2.6.3, interconnected floor spaces per Article 3.2.8.5., carbon
monoxide in parking areas per Article 3.3.5.7., etc)
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