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Question:

The first storey and the storey next above or below it can be interconnected in accordance with
Sentence 3.2.8.2.(6).

Can a mezzanine be located on both stories?

Interpretation:

Yes.

The first storey and the storey next above or below it can be interconnected in accordance with
Sentence 3.2.8.2.(6). -

A mezzanine is not required to be enclosed by a fire separation nor be considered as a storey in
accordance with Article 3.2.1.1. and Sentence 3.2.8.2.(1). »

These sentences do not cross reference each other, therefore, they can be applied independently.
Each storey can contain a mezzanine conforming to Article 3.2.1.1. and Sentence 3.2.8.2.(1).

> Qs

R. J. Light, Committee Chair

The views expressed are the consensus of the joint committee of AIBC, APEGBC, BOABC, and POABC, which form the BC Building Code
Interpretation Committee. The purpose of the committee is to encourage uniform province wide interpretation of the BC Building Code. These views
should not be considered as the official interpretation of legisiated requirements based on the BC Building Code, as final responsibility for an
interpretation rests with the local Authority Having Jurisdiction. The views of the joint committee should not be construed as legal advice.




