

2024 Conference May 26 to 29

River Rock Casino Resort 8811 River Road Richmond, BC V6X 3P8



Title Sponsor

- Building Stream
- Sustainability Stream
- Plumbing Stream
- Professional Practice

Registration and Trade Show – Sunday, May 26, 2024			
TIME	River Rock Casino Resort		
3:00pm – 5:00pm	Trade Show Set-Up – Show Theatre		
5:00pm – 9:00pm	Delegate Registration – Show Theatre		
5:00pm – 9:00pm	Trade Show (Appetizers and Cash Bar) – Show Theatre		



Conference Day 1 – Monday, May 27, 2024					
7:00am – 9:00am	Breakfast – Show Theatre				
7:00am – 12:00pm	Trade Show – Show Theatre				
8:30am – 9:30am	Opening Remarks – Show Theatre				
10:00am – 10:15am	Coffee Break – Show Theatr	Coffee Break – Show Theatre			
11:30am – 12:30pm	Lunch – Whistler Ballroom				
1:30pm – 3:00pm (90 min)	Wood Use in BC –	Decrypting the Data,	Sprinkler System	Best Practice Review of	
	Navigating the Code and	Mark Bernhardt,	Requirements for	Building Regulation	
	Alternative Solutions,	Bernhardt Contracting	Building Officials, Matt	Enforcement, Ken Kunka,	
	Derek Ratzlaff and Joe		Osbourne, CASA	City of Penticton	
	Krevs, Canadian Wood				
	Council				
3:00pm – 3:15pm	Coffee Break				
3:15pm – 4:45pm (90 min)	Implications of Small-	Case Studies from Steps 4	Minor Code Changes –	Balancing Risk, Tracey	
	Scale Housing, Carl Isaak,	and 5, Community Energy	What do they mean?	Lorenson, Civic Excellence	
	Small Housing BC	Association	Kevin Wong, UPONOR		
6:00pm – 8:00pm	Conference Welcome Reception Sponsored by Canadian Homebuilders Association of B.C Conference Centre				



	Conference Da	ay 2 – Tuesday, May 28 20	24	
7:30am – 9:00am	Breakfast - Whistler Ballroom			
9:00am – 10:00am	Keynote Speaker – Waneek Horn-Miller			
10:00am – 10:15am	Coffee Break			
10:15am – 11:00am (45min)	Mass Timber Updates, Aman Gill, Ministry of Housing	Realizing Resilient Buildings (R2B) - A toolkit for local governments, Adam Terris, BC Housing	CSA F280 HVAC Requirements for Part 9 Buildings, TECA	The Building Official's Role in Managing Geotechnical Risks, Peter Johnson, Stewart McDonnold Stuart
11:00am – 11:15am	Coffee Break			
11:15am – 12:00pm (45 min)	Standard for AHJ on Approval of Modular Construction, Khaled Habib, CSA	TBD	Understanding the Code Changes for DWV Transitions & Radon Mitigation, Cory Norman, IPEX	Code Interpretations & Appeals, Patrick Shek, Don Pedde, and Doug Vance
12:00pm – 1:00pm	Lunch			
1:30pm – 3:00pm (90 min)	Alternative Solution Review Process, Andrew Harmsworth & GHL & Tim Ryce, City of North Vancouver	Plan checking & Inspection Process, Manda McIntyre, RDCK & Andy Christie, Cityof Kimberley	TBD	Practice Advisory: Professional Conduct Between Submitting Professionals and AHJs, Alice Krutchen, EGBC and Trevor Welsh, City of Surrey
3:00pm – 3:15pm	Coffee Break			
<u> </u>				



3:15pm – 4:45pm (90 min)	The Second Egress: Building a Code Change, Conrad Speckert, LGA Architectural Partners	TBD	Building / Plumbing Official 101, Doug Vance, City of Coquitlam	Digital Permitting , Zachary May, Ministry of Housing
6:00pm – 7:00pm	Cocktail Hour – Whistler Ballroom			
7:00pm – 10:00pm	Banquet Dinner – Whistler Ballroom			

Conference Day 3 – Wednesday, May 29, 2024				
7:30am – 9:00am	Breakfast – Whistler Ballroom			
9:00am – 10:00am	Keynote Speaker - Michelle Cederberg			
10:00am – 10:15am	Coffee Break			
10:15am – 11:00am (45 min)	Structural Welding Requirements and the Building Code, Cristian Zanfir, CWB Group	Future Energy Landscape, Jason Wolfe, FortisBC	Residential Heat Pump Requirements for Design & Installation, TECA	New BOABC Bylaws, Tyler Wightman, BOABC
11:00am – 11:15am	Coffee Break			
11:15am – 12:00pm (45 min)	Thermal Barriers, Enzo Saponaro and Brad Glazier, Div7 Building Systems	TBD	TBD	Building Bylaws and Policy, David Tupper, MIABC
12:00pm – 12:45pm	Lunch - Whistler Ballroom			
CONFERENCE ENDS				